• Livrare în 1-2 zile
  • Nou

Diferentialul UGears STEM Models

În stoc
87,00 RON
Livrare în 1-2 zile lucrătoare

Diferential Colectia STEM-lab Ugears:

  • Asambleaza-l si descopera principiile de functionare ale diferentialului masinii
  • Experiment: modelul vine insotit de un ghid de studiu al unui model de buzunar, cu o poveste despre  crearea si proiectarea mecanismului, precum si cu sarcini interesante si captivante.
  • lasa-te cuprins de realitatea augmentata, afla cum este utilizat diferentialul pe puntea din spate a masinii si interactioneaza cu acesta prin intermediul aplicatiei dezvoltate de Ugears special in acest sens.

Invata cum fuctioneaza Diferentialul:

Diferentialul a fost proiectat pentru a permite rotilor responsabile cu tractiunea sa se invarta cu viteze diferite in viraj. Acest mecanism permite rotilor sa faca viraje fara ca rotile sa alunece, previne alunecarea rotilor, reduce uzura anvelopelor si face intoarcerea mai usoara pentru sofer.

Dupa asamblarea diferentialului, il poti debloca apasand maneta in pozitia 1 (sus) si pune ambele roti in miscare prin rotirea rotitei dintate sau a rotilor propriu-zise. Maneta de control stabileste independent  blocarea uniforma a rotilor din stanga si dreapta prin rotirea acestora spre stanga, respectiv spre dreapta . In pozitia „jos” a manetei, ambele roti sunt legate intr-un cuplaj rigid si se pot roti impreuna (propulsat de rotita dintata principala sau de una din roti) sau bloca simultan.

Cand si cine a inventat diferentialul:

Diferentialul masinii a fost inventat de un inginer francez Onesiphore Pecqueur,  in anul 1825. In anii 1930, un inginer auto german, Ferdinand Porsche aduce imbunatatiri semnificative acestui dispozitiv.

Utilizare:

Diferentialul se foloseste in special la masini ca parte a mecanismului de transmisie. Acestea imbunatatesc performanta unei masini și o fac mai usor de manevrat.

Se asambleaza manual urmand instructiunile, iar piesele sunt taiate in placaj prin tehnologie laser. Nu necesita lipici sau alte unelte speciale.

 

Număr de piese
163
Dificultate
usor
Timp de execuție
1-2 ore
Înălțime model asamblat
10,5 cm
Lungime model asamblat
17,5 cm
Lățime model asamblat
13,5 cm
Vârsta
+8 ani
Producător
UGears
Fii primul care scrie un review!
Produsul a fost adăugat în wishlist
Produs adăugat pentru comparare