Sfaturi pentru asamblarea puzzle-urilor 3D metalice 

Ce inseamna puzzle metalic 3d

Construcția puzzleurilor 3D metalice a fost comparată cu lucratul cu plăci cu circuite, realizarea bijuteriilor și efectuarea intervențiilor chirurgicale. Foile de metal sunt în acelasi timp puternice și fragile. În timp ce metalul este foarte durabil, suprafața poate fi zgâriată de instrumentele tale de construit dacă nu ești atent. Punctele de îndoire prefabricate sunt de asemenea structural mai slabe, pentru ca metalul să fie modelat după cum este necesar în diferite forme și puncte de legătură. Greșelile nu sunt ireversibile, dar există un număr limitat de dăți în care acesta poate fi îndoit. Nu recomandăm îndoirea de mai mult de 5 ori.

Instrumentele care te vor ajuta în realizarea modelului

unelte necesare puzzle metalic 3D

Cleștele cu vârf ascuțit (1) si penseta (2) sunt absolut necesare pentru a putea îndoi si manevra micile piese de metal. Se poate construi si fără ajutorul acestora dar calitatea execuției va avea de suferit! De asememea mai sunt utile următoarele unelte: clește de tăiat cu vârf ascuțit pentru a putea desprinde mai ușor piesele de pe foile de metal, creion, baterii sau alte obiecte rotunde pentru a putea crea forme rotunde mai ușor. Modelul rezultat va fi cu mult îmbunătățit.

Regula de aur

Amintitește-ti mereu: cât mai puține îndoituri. Îndoaie metalul cât mai puțin posibil. Chiar și punctele de legătură pot avea de suferit dacă le vei îndoi prea mult. Punctele de îndoire prefabricate sunt mult mai sensibile la îndoituri.

Detașarea pieselor

cum se desprinde puzzle metalic 3d

Cea mai simplă metodă de detașare a pieselor necesare din foile de metal este prin tăierea acestora. Pentru aceasta, clește de tăiat este cel mai bun, deoarece aceștia au precizia de a face tăieturi fără a afecta piesa desprinsă. Cutterele nu sunt recomandate deoarece presiunea alicată duce la deformarea piesei. Dacă nu aveți la îndemână un clește de tăiat, cea mai simplă metodă este să rotiți și să răsuciți piesele până se desprind de foaie de metal, având grijă să nu le îndoiți.

Detașarea prin răsucire

desprindere puzzle metalic 3d

Pentru a controla detașarea, utilizați o pensetă sau un clește cu vârf lung cu care să țineți piesa de margine ei. Acest lucru reduce la minimum șansele ca piesa de metal din piesă să fie afectat. Fiecare piesă este conectată la foaia de metal de unul până la cinci puncte de atașare. De obicei sunt trei asemenea puncte. Piesele cu una sau două puncte de fixare pot fi rotite destul de ușor, fără teama de detașare neintenționată. Pentru 3 sau mai multe, trebuie să plănuiești dinainte care sunt cele două puncte de fixare ce vor oferi o rotire maximă. Celelalte puncte de atașare trebuie să fie detașate ultra local. Asta înseamnă că trebuie să faceți miscarea de răsucire doar asupra acelui punct, fără a îndoi piesa sau piesele învecinate. Restul de metal de pe foaie poate fi deteriorat și nu va afecta modelul în sine.

Îmbinarea pieselor

Piesele mai mici se atașează de obicei de piesele mai mari pentru a oferi detalii fine modelului tău de puzzle 3D metalic. Instrucțiunile ilustrează cei mai buni pași de construcție dar la un nivel macro, uneori fiind necesară abatarea de la aceștia în pași mai mici. Un astfel de exemplu este atașarea de piese mai mici unui piese mai mari. Pentru aceasta ideal este să păstrezi piesa mai mare în forma ei inițială atâta timp cât atașezi piesele mai mici. Abia după fixarea acestora, poți începe să îndoi și piesa mai mare.

Formarea pieselor

cum se ruleaza puzzle metalic 3d

Unele piese necesită ca metalul să fie realizat în forme care nu sunt plane, cum ar fi cilindrice sau forme rotunjite. Pentru a obține o mai bună formă rotunjită, folosește un obiect cilindric, cum ar fi un creion sau o baterie pentru a ajuta la formarea metalului. În absența unui obiect cilindric, puteți utiliza cleștele sau penseta pentru a îndoi piesa la intervale stabilite. Cu cât sunt mai multe intervale cu atât piesa va ieși mai rotundă.

Conectarea pieselor

conectarea pieselor de puzzle metalic 3d

Se trec lamele exterioare de fixare prin spațiul aferent piesei cu care se îmbină. Pentru fixare există două modalități: a) îndoirea la 90 grade de-a lungul piesei în care se fixează. Aceasta se poate realiza fie prin apașarea lamei exterioare introduse cu degetul, fie prin îndoirea sa cu ajutorul unei pensete sau a unui clește. Se folosește atunci când conectarea pieselor se face pe fața modelului.  b) învârtirea pieselor la 90 grade. Aceasta se realizeaza numai cu ajutorul pensetei sau a cleștelui cu vârf ascuțit. Este utilă pentru situațiile când două conexiuni sunt apropiate și nu se poate folosi prima metodă sau când conexiunea nu este vizilă pe fața modelului. 

Sfaturi finale

birou curat puzzle metalic 3d

Graba strica treaba. Oferă timpul necesar asamblării modelului și urmează pașii prezentați în instrucțiuni. Realizarea modelului necesită timp si multă rabdare! Păstrează un mediu de lucru curat deoarece unele piese sunt foarte mici si pot fi pierdute ușor. De obicei unele modele au piese mici extra de rezervă. 

Produsul a fost adăugat în wishlist
Produs adăugat pentru comparare